Ferrari-urne skal for retten

Rød lak. For at glæde familien til en afdød 15-årig sørgede en bedemand på Nørrebro for at lave en særlig Ferrari-urne til begravelsen. Det var ok med Ferrari i Danmark, men da urnen blev omtalt i medierne, kom der advokater på banen.

Det er i orden, at Begravelsesservice Aps. laver en rødlakeret urne med Ferraris logo til en afdød drengs begravelse. Men det er ikke ok, hvis det bliver omtalt i medierne. For så er det "markedsføring" fra begravelsesfirmaets side.

Dét forklarer Ferraris advokater, italienske Fabrizio Jacobizzi og danske Jeppe Brogaard Clausen. Sidstnævnte har sørget for, at Nørrebro-firmaet Begravelsesservice Aps. er stævnet for snylteri på Ferraris varemærke.

Sagen skal for Sø - og Handelsretten i denne måned, selvom både Ferraris danske importør og Ferraris sædvanlige varemærkeadvokat Ida Dinesen fra Internationalt Patent Bureau ikke mener, der er hold i den.

Nu er sagen blevet et varmt samtaleemne blandt varemærkeadvokater.

- Ja vi er mange, der kender sagen. Nogle advokater er åbenbart blevet sultne, konstaterer varemærkeadvokat Louise Unmack Poulsen fra Zacco Advokater.

Fik Ferraris acceptDer er også flere ting, som virker ulogisk på de stævnede bedemænd, Peter Thomasen og Carzten Mark fra Begravelsesservice Aps.

- Vi har én gang lavet en rødlakeret urne til begravelsen af en afdød 15 årig Ferrari-fan og her fik vi accept fra Ferraris importør i Danmark, fortæller Carzten Mark.

Det undrer derfor både ham og hans partner, at Ferrari nu stævner dem for at have markedsført urnen bredt.

- Vi har aldrig taget så meget som et billede af urnen, og heller ikke forsøgt at sælge den i andre tilfælde, forklarer Peter Thomasen. Han er træt af advokater og ønsker ikke at hyre én til at forsvare firmaet.

- Den ene advokat har netop tilbudt at lukke sagen for 20.000 kroner. Hvorfor skulle vi betale for én til? Så har vi to advokater, der kun varetager deres egne interesser, lyder det fra Peter Thomasen.

Han får opbakning fra Ferrari Import Danmark.

- Vi har lige holdt møde med Ferrari i Italien og fortalt, at der ikke er noget om sagen. Det, advokaten gør, er en autonom handling, som vi tager afstand fra, siger marketingchef Theis Gronemann.

Han forventer derfor, at sagen, der ellers snart skal for en dommer, bliver trukket tilbage.

Alligevel mener advokaten, der står bag retssagen, Jeppe Brogaard Clausen fra Maqs Law Firm, at han taler Ferraris sag.

- Ferrari ønsker ikke at kommentere på sagen, men jeg kan sige, at de læser også aviser og ser TV i Italien, og Ferraris italienske advokater ville ikke stå bag en sag, hvis ikke de mente, der var noget om det, siger Jeppe Brogaard Clausen.

På Sø- og Handelsrettens retsliste står der, at sagen skal for retten den 16. og 17. oktober, men Jeppe Brogaard fortæller, at sagen er udsat, fordi Begravelsesservice Aps. endnu ikke har fået en advokat.