Ferrari ræser frem efter rygter om ny SUV-model

Den italienske sportsvognsproducent Ferrari overvejer at tilføje en rummelig SUV til produktpaletten. Aktien i selskabet stiger 3,9 pct. til 92,65 euro på den italienske børs forud for onsdagens regnskab.

Foto: DARREN STAPLES. Arkivfoto af Ferrari-event i Burmingham, England.
Læs mere
Fold sammen

Den italienske sportsvognsproducent Ferrari overvejer at tilføje en rummelig SUV til produktpaletten.

Den nye biltype vil blive produceret som en del af en større ekspansion, fortæller kilder til Bloomberg News. Ekspansionen vil efter sigende betyde, at Ferrari vil prøve kræfter med mere end de traditionelle superbiler i et forsøg på at fordoble resultatet i 2022.

Ifølge de anonyme kilder indebærer femårsplanen, der vil blive præsenteret i begyndelsen af 2018, desuden, at selskabet fremadrettet vil sigte mod at øge de årlige leverancer ud over en grænse på 10.000 biler, og at sportsvognsproducenten også vil producere flere hybridbiler.

Hvis selskabet øger leverancerne til mere end 10.000 biler om året, vil det ifølge nyhedsbureauet betyde, at det italienske bilmærke mister sin status som "lille køretøjsproducent". En status, der beskytter selskabet fra nogle af de amerikanske og europæiske regler om brændstofanvendelse og -emissioner.Bloomberg News har forsøgt at få en kommentar om planerne fra Ferrari, der fremlægger regnskab for andet kvartal onsdag, men selskabets talsmand har afvist at kommentere rygterne.

Aktien i selskabet stiger 3,9 pct. til 92,65 euro på den italienske børs forud for onsdagens regnskab.

/ritzau/FINANS