Femstjernet hotel har massive flueproblemer

Luksushotellet Skt. Petri risikerer bøde for at skjule massive problemer med fluer, skriver avisen.dk.

Foto: Klaus Thommesen / frit
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når kendisser, rigmænd og andet godtfolk tjekker ind i restauranten på det femstjernede luksushotel Skt. Petri i København , skal de holde øje med, om der er fluer i suppen.

I hvert har fødevarekontrollen ved de to seneste besøg på hotellet, der er kåret til at være blandt verdens bedste, afsløret omfattende problemer med klamme belægninger af madrester og spildte væsker, råddenskab, støv og fluer – mange fluer. Det skriver Avisen.dk.

"Virksomheden har et massivt flueproblem på lager med uemballerede fødevarer," konstaterer fødevaremyndigheden i den seneste kontrolrapport.

"De (Hotel Skt. Petris personale, red.) oplyser, at der er blevet sprøjtet to gange, men fluerne vender tilbage," skriver Fødevarekontrollen.

Se også: Hotellet og stjernerne

Hotellet, der i disse dage er fyldt med blandt andre modefolk, som besøger den københavnske modeuge, har hidtil skjult problemerne over for sine hotel- og restaurantgæster. På hotellets hjemmeside har Hotel Skt. Petri vildledt gæsterne ved at linke til en godt og vel halvanden år gammel kontrolrapport med en storsmilende smiley.

Siden har køkkenfaciliterne i flere tilfælde set anderledes ulækre ud, når kontrolmyndigheden er dukket uanmeldt op.

"Det er i strid med reglerne, hvis det link, som er på en virksomheds hjemmeside ikke henviser til den seneste kontrolrapport, og det er en skærpende omstændighed, hvis der linkes til et kontrolresultat, der er bedre end det aktuelle," siger han til Avisen.dk - og forklarer, at det kan udløse en bøde.

Henrik Petersen, der er rooms division manager på Hotel Skt. Petri, oplyser, at hotellet ikke har siddet påtalen overhørig.

"Vi har opsat en maskine med blåt lys mod fluer. Vi har arbejdet hårdt siden sidste besøg fra fødevarekontrollen på at komme problemerne til livs," siger han til Avisen.dk.Men hvorfor linker I til en kontrolrapport, som ikke er den aktuelle?

"Det må du spørge vores direktør om. Han er tilbage den 7. februar," siger Henrik Petersen.

Efter Avisen.dk’s henvendelse har Skt. Petri rettet linket, så det henviser korrekt.