Fem interessante samarbejdsværktøjer

Hvilke samarbejdsværktøjer gør din arbejdsdag lettere?. Se fem bud på online programmer, der understøtter samarbejde og giv dit bud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ErhvervsBladet har udvalgt fem interessante samarbejdsværktøjer på nettet. Giv dit bud på programmer, der gør samarbejdet i virksomheden lettere - og fortsæt listen i kommentarfeltet nederst på siden.

Prezi: Prezi er en webbaseret præsentationsoftware, der som en slags storyboard giver mulighed for at zoome ind og ude og frem og tilbage I præsentationen, så der leveres en mere livlig oplevelse. Brugerne kan integrere billeder, video og tekst i præsentationerne, som fremviseren kan skifte frem og tilbage i mellem, zoome ind på, dreje rundt på, når det giver mening I forhold til at understøtte budskabet. Prezi har ligeledes lanceret Prezi Meetings, der gør det muligt for brugerne at arbejde sammen om en præsentation.

Når en ny bruger bliver inviteret til at deltage I et projekt, kan vedkommende tilføje egne billeder, tekst og videoer og opdatere eksisterede elementer I præsentationen. Hver bruger fremstår på skærmen I form af en avatar med navn og funktioner og bevæger sig rundt på skærmen, så de øvrige deltagere kan følge med I, hvad de resterende foretager. Under fremvisninger kan ejeren af projektet overgive ordet til andre brugere, som herefter er dem, der leder seerne videre I præsentationen, så de dermed bliver fælles om arbejdet.

For at understøtte kommunikationen mellem deltagerne i projekterne, kan kommunikationsværktøjet Skype integreres i Prezi, så brugerne kan kommunikere med hinanden over chat.

Læs mere her.

Podio:  Podio er en samarbejdsplatform, der gør det muligt at dele informationer, video og billeder med kolleger og samarbejdspartnere – og kommentere på de data, andre brugere deler. Platformen gør det muligt at oprette arbejdsrum, hvortil der kan inviteres brugere både internt I arbejdsgruppen og eksterne samarbejdspartnere.

Hvert arbejdsrum kan bygges op efter behov med de eksisterende applikationer som brainstorm, mødereferater, milepæle, opgaver og lignende eller med applikationer udviklet af andre brugere af Podio. Platformen gør det nemlig muligt for brugerne selv kan bygge applikationer med de features, de ønsker. Når en deltager I et arbejdsrum deler informationer eller opretter en ny dialog, kan andre deltagere skrive kommentere til informationer lidt I stil med opdateringer på Facebook, som alle andre deltagere kan følge med i. Det er ligeledes muligt at sende private beskeder, der lander I den valgte modtagers Podio-indbakke, ligesom brugerne kan give andre deltagere opgaver.

Samarbejdsplatformen gør det muligt for brugerne at linke til websites, integrere video og billeder, ligesom platformen også rummer en kalender, hvor opgaver, deadlines og lignende automatisk registreres.

Læs mere her

Dropbox:  Dropbox er et værktøj til fildeling, synkronisering og backup. Brugerne har mulighed for at synkronisere filer, billeder og andre medier på tværs af platforme og enheder, så de er tilgængelige, uanset hvor brugerne befinder sig. De data, som lægges I Dropbox, kan tilgås såvel fra den stationære computer, den bærbare, smartphones og tavlecomputere. Ligesom det giver en sikring I form af backup af filerne online, så giver det også brugerne mulighed for at dele filer med andre både privat og arbejdsrelateret. Værktøjet giver brugerne 2GB gratis lagerplads, ligesom der kan tilkøbes mere plads og funktionalitet.

I Dropbox kan der oprettes mapper, hvor filerne kan lagres og flyttes rundt med ved at trække og slippe dem, og de synkroniseres automatisk, der når laves ændringer. Når brugerne ønsker at dele filer med andre personer, sker det ved at sende dem en e-mail, hvorfra de får adgang til Dropbox og de filer, som afsender ønsker, de skal have adgang til.

Der er udviklet Dropbox-apps både til iPhone og iPad, hvorfra værktøjet også kan tilgås af brugerne.

Læs mere her

Sliderocket: Sliderocket er et online præsentations og samarbejdsprogram, som gør det muligt for flere brugere at samarbejde om at lave præsentationer samt at gå I dialog med læserne af præsentationen online. Brugerne kan dele præsentationer, kommentere på dele af dem eller hele præsentationer, ligesom de kan tildele andre brugere rettigheder, så dele af præsentationerne kan bevares private, samtidig med at andre brugere kan kommentere på resten af præsentationen.

Præsentationer kan oploades til Sliderocket, ligesom de kan udformes direkte I værktøjet. Herfra kan de gøres tilgængelige på internettet med et direkte link, eller den kan integreres I en blog, på virksomhedens hjemmeside eller sendes til modtagere via e-mail inviation. Sliderocket har tilknyttet et analyseværktøj, der gør det muligt at få et overblik over, hvor mange der har set præsentationen – og hvordan de er blevet ledt frem til den.

Sliderocket tilbyder en gratis lightversion, men brugere, der ønsker at tilgå alle features, skal betale for at benytte den fulde version af programmet.

Læs mere her

Coolab: Colaab er et online samarbejdsværktøj, der gør det muligt for brugerne at oprette online arbejdsrum og arbejde på projekter sammen med andre personer, selvom man ikke befinder sig i samme lokale eller i samme del af verden. Med værktøjet kan brugerne samarbejde om produktioner som video, billeder og tekstfiler, samtidig med at de chatter med hinanden.

De enkelte brugere kan tildeles brugerrettigheder i forskellige niveauer, hvor de enten får mulighed for at give input til projektet eller følge med i opdateringerne, mens de sker. Arbejdet med projektet kan ses direkte på skærmen, mens det bliver foretaget. Det kan eksempelvis være gennemgangen af billeder til en præsentation. Brugere kan markere detaljer I billedet og skrive kommentarer til de personer, der skal redigere billedet. Kommentarer bliver skrevet direkte på skærmen og knyttes til det punkt på billedet, som det handler om. Herefter kan andre kommentere, og alle brugere vil blive orienteret, når det sker.

Den kommunikation, der foregår omkring projekterne, gemmes, således at alle brugere, der eksempelvis logger ind I arbejdsrummet senere I processen, har adgang til dem og kan blive opdateret.

Coolab tilbyder fire forskellige licenstyper. Det er muligt at prøve værktøjet gratis I 30 dage, ligesom der findes en gratis version til enkeltbrugere og mindre projekter.

Læs mere her