Fejl udskyder Apple-opdatering

Ejere af Apples smarture må fortsat vente på de nye funktioner.

Apples smarture, Watch, får alligevel ikke den nye softwareopdatering straks, for der er fejl i den. Arkivfoto: Spencer Platt, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple har udsat opdateringen af softwaren i sine smarture på grund af en fejl.

Det var ellers meningen, at styresystemet til Apple Watch onsdag skulle kunne opdateres til det nye watchOS 2, men en fejl i softwaren har taget længere tid at rette end forventet, så opdateringen er udsat. Apple lover, at den vil komme »snart«.

watchOS 2 vil give køberne af Apple-uret mulighed for at tilpasse uret på flere måeder og sikre, at programmerne starter hurtigere end tidligere, hvor mange klagede over langsommeligheden.

I april begrænsede Apple salget af Apple Watch, fordi man havde fundet en defekt komponent i urene. Den var produceret af et kinesisk selskab.

Flere problemer med softwarelanceringer

Apple har tidligere haft også andre problemer med sine opdateringer. Tidligere i år betød en opdatering, at iPhone-telefoner gik i sort, hvis man modtog en besked med en bestemt tekst i, og sidste år måtte Apple udskyde lanceringen af sin HealthKit-software til netop urene. Det er de programmer, som måler ens sundhedstilstand. HealthKit skulle have haft premiere sammen med iOS 8-styresystemet til iPhone og iPad-tavle-PCerne men måtte udsættes.

Apple har til gengæld netop sendt sit nye iOS 9 ud til iPhone og iPad. Blandt de nye funktioner er kravet om en sekscifret kode, bedre batteritid og lokationsbaseret søgning. Hvor iOS 8 fyldte 4,6 gigabyte under installationen, hvilket voldte mange problemer, fordi der ikke var plads nok på deres udstyr, fylder iOS 9 kun 1,4 gigabyte.

iOS 9 åbner også for den omstridte mulighed for at kunne installere annonceblokeringsværktøjer, som kan fjerne irriterende annoncer, når man bruger Apples Safari-browser, som er standard på alt Apple-udstyr.

Ifølge teknologinetstedet 9to5Mac melder nogle bruger om problemer, efter at de har forsøgt at installere den gratis opdatering til iOS 9, der også kan bruges på en iPod-musikafspiller.