Fejl i Playstation 3s ur rettet

Sonys spillemaskine troede fejlagtigt, at 2010 er et skudår. Det betød, at masser af brugere fik kappet netforbindelsen og mistede points. Men nu kan fejlen rettes manuelt af brugerne.

Den tynde - og nyeste - model af Playstation 3 fra Sony rammes ikke af skudårsproblemet, men de gamle, federe udgaver af spillemaskinen kan volde kvaler. Foto: Tyrone Siu, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fejl i Sonys spillemaskine Playstation 3 har kastet mange brugere af de onlinespil, som kan spilles direkte fra fjernsynsskærmen, og Sony advarer om, at man risikerer at miste data, hvis man bruger maskinen uden videre.

Den japanske elektronikgigant har tilsyneladende identificeret fejlen til at være en del af det indbyggede ur - lidt som År 2000-problemet skabte panik af frygt for, at programmer og computere ville gå ned, fordi de ikke kunne klare omstillingen til et nyt årtusinde. Årsagen er, at det indbyggede ur betragter 2010 som et skudår.

Men fejlen - og måden at rette den på - er nu identificeret af Sony, som råder PS3-ejerne til manuelt at indstille uret til den korrekte dato, hvis de fortsat oplever problemer med at gå på nettet eller spille spil.

De fede har det svært

Det aktuelle problem har blandt andet udmøntet sig i, at systemet nulstiller sig selv til 1. januar 2000, ligesom man kan få kappet forbindelsen til onlinespillene og dermed miste de points, som man måtte have opsamlet.

Det er de ældre, »fede« udgaver af Playstation 3, der rammes, ikke de nyere og slankere modeller. Sony kan ikke sige, hvor mange der er ramt, men i januar blev der alene i USA solgt 276.900 Playstation 3-maskiner.

En lignende fejl ramte i slutningen af 2008 IT-giganten Microsofts multimedieafspiller, Zune. Også her var der problemer med det interne ur.