FED klar til at købe obligationer for at dæmpe krise

Som ventede fastholdt den amerikanske centralbank renten på 0-0,25 procent. Derimod er centralbanken klar til at købe obligationer for at skubbe økonomien i den rigtige retning.

Læs mere
Fold sammen
Den amerikanske centralbank (FED) holdt onsdag aften rentemøde. Som ventede fastholdt centralbanken renten på samme lave niveau. I stedet vil FED købe obligationer for at få økonomien ud af krisen, hvis det bliver nødvendigt.

Udmeldingen trak flere finansielle reaktioner med sig. Dollaren faldt i værdi i forhold til euroen, og de største aktieindeks på Wall Street steg.

Allerede i december luftede FED, at man overvejede at købe obligationer.

Centralbanken nævnte i sin kommentar, at økonomien var blevet yderligere svækket, men at der nogle steder var tegn på bedring markederne.

Danske Bank skriver i en kommentar, at de forventer, at centralbanken fortsætter med at holde renten uændret niveau.

"Renteforhøjelser kan ikke komme på tale før et opsving har bidt sig fast og ledigheden er toppet. Vi kan fortsat ikke udelukke, at centralbanken bliver nødsaget til at udvide opkøbene af realkreditobligationer eller påbegynde opkøb af statsobligationer," skriver Danske Bank på baggrund af det amerikanske rentemøde.