Fed fredag i Lundbecks direktion: To direktører sælger aktier for 170 millioner

To medlemmer af Lundbecks direktion går weekenden i møde med lidt ekstra på lommen. Med et samlet salg af aktier for omkring 170 millioner kroner har Anders Götzsche og Anders Gersel Pedersen fra Lundbeck skabt lidt ekstra luft på deres respektive bankkonti.

Lundbecks forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen og finansdirektør Anders Götzsche (begge til højre i billedet) har kort før weekenden solgt store aktieposter i Lundbeck. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det er ikke helt dumt at kunne gå på weekend med henholdsvis 93 millioner og knap 78 millioner gode danske kroner ekstra på lommen. Og med et salg på henholdsvis 240.000 og 200.000 aktier kan to medlemmer af Lundbecks direktion netop gøre det.

Fredag aften oplyser medicinalselskabet Lundbeck i en meddelelse, at selskabets finansdirektør Anders Götzsche har solgt aktier til en værdi af omkring 93 millioner kroner, mens forskningsdirektør Anders Gersel Pedersen har solgt en aktiepost, der er knap 78 millioner kroner værd.

I meddelelsen fremgår det ikke, hvor stor en fortjeneste de to direktører rent faktisk har fået ud af deres respektive aktiesalg. Og det er heller ikke en oplysning, som Lundbeck ønsker at bidrage med.

»Vi har ikke yderligere kommentarer til det, der er oplyst i meddelelsen, da vi anser det for et privat anliggende,« siger Mads Kronborg, der er pressechef i Lundbeck, til Berlingske Business.

Siden Lundbeck-topchef Kåre Schultz i maj 2015 blev udpeget til ny administrerende direktør i medicinalkoncernen fra Valby, er selskabets aktiekurs steget med mere end 200 procent.