FDB og Coop smelter sammen

I årevis har FDB og Coop været adskilt. Nu samles aktiviteterne under navnet Coop, og i den forbindelse fratræder FDBs direktør.

Foto: Torben Christensen

I 10 år har moderselskabet FDB og forretningen Coop været adskilt. Nu samles aktiviteterne under Coop-navnet.

- Med den nye organisation tydeliggør vi, at vi er en virksomhed, der er ejet af vores medlemmer, forstærker vores ansvarlighedsarbejde samtidig med, at vi selvfølgelig fastholder vores kommercielle fokus. Fremtidens Coop er én sammenhængende organisation med medlemmerne som medejer i centrum, siger Coops administrerende direktør, Jesper Lien, i en pressemeddelelse.

I forbindelse med den nye organisation fratræder FDBs administrerende direktør, Thomas Bagge Olesen.

- Efter seks år i spidsen for FDB er min opgave afsluttet. Da jeg overtog jobbet i FDB i 2007 var opgaven at tage dagligvareforretningen Coop tilbage fra Coop Norden og få genetableret et tæt samspil mellem FDB og Coop. Det er blandt andet sket ved styrket indsats på ansvarlighed, lanceringen af medlemsfordelsprogrammet, CoopPlus, etablering af effektiv koncernstruktur, og det har i alt medvirket til, at Coop i dag står stærkt i det danske detailmarked, siger Thomas Bagge Olesen i pressemeddelelsen.

I Coops medlemskartotek optræder flere end 1,2 mio. danskere.