FCN-ejers selskab konkurs

Jyske Bank har trukket tæppet væk under storaktionær Allan K. Pedersens ejendomsselskab.

Foto: Søren Bidstrup. Allan K. Pedersen er største aktionær i FC Nordsjælland - hans ejendomsselskab er gået konkurs.
Læs mere
Fold sammen

2012 var et særdeles succesrigt år for Allan K. Pedersens fodboldklub FC Nordsjælland med et dansk mesterskab og deltagelse i verdens fornemste klubturnering Champions League. I løbet af transfervinduet i januar har klubben fået bonus for den udmærkede indsats via et par lukrative spillersalg. Men uden for banen starter 2013 ikke særligt godt for klubbens største aktionær.

Jyske Bank har nemlig ifølge advokat og kurator Andreas Kærsgaard Mylin, som er partner i ACCURA Advokatfirma, foranlediget konkursen i Allan K. Pedersens selskab AKP Ejendomme, skriver borsen.dk.

Ejendomsselskabet skylder ifølge netavisens oplysninger banken omkring 90 millioner kroner. Allan K. Pedersen vil ikke selv over for avisen kommentere sagen - kun skriver han i en mail, at konkursen ikke får indflydelse på fodboldklubben.

Kurator fortæller til borsen.dk, banken op til konkursen har konstateret, at et aktiv er fjernet fra selskabet uden at oplyse, hvad det skulle dreje sig om.

Allan K. Pedersen har kontrolleret FC Nordsjælland siden 2003, men for fire år siden gik AKP-Holding konkurs, og aktieposten i fodboldklubben blev løftet over i et andet selskab. Konkursboet efter det krakkede holdingselskab mener imidlertid, at det skete til en alt for lav pris og har rejst sag om erstatning mod klubejeren.