FCKs Europa-flop fordobler Parkens underskud

Det kommer til at koste Parken Sport & Entertainment dyrt, at FCK torsdag tabte kampen til tjekkiske Jablonec.

Foto: Lars Møller. FCKs Per Nilsson under kampen mod FK Jablonec.
Læs mere
Fold sammen

For første gang i ti år skal FCK ikke spille i den førende europæiske turnering. Det er resultatet af torsdagens nederlag på 3-2 til tjekkiske vicemestre Jablonec. Og det giver også Parken Sport & Entertainment økonomiske skrammer.

I forbindelse med regnskabet for 1. kvartal 2015 forventede Parken Sport & Entertainment, at man for hele 2015 ventede en omsætning på ca. 1.100 mio.kr. og et underskud før skat på ca. 15-25 mio.kr.

»Da F.C. København torsdag aften blev elimineret i kvalifikationen til Europa League forventer Parken Sport & Entertainment A/S nu en omsætning på ca. 1.050 mio.kr. og et resultat før skat på ca. minus 45 til minus 55 mio.kr. for 2015,« skriver Parken i en meddelelse til fondsbørsen.

»Ledelsen vil nu vurdere, om F.C. Københavns spillertrup har den rigtige sammensætning til efterårssæsonen, henset til at der ikke er et europæisk gruppespil,« hedder det videre.

Fra fredagens børsstart blvier Parkne-aktien handlet ned med 7,1 pct.

Brøndby-aktien stiger derimod med 3,5 pct., efter at klubben torsdag aften spillede sig videre i Europa League-turneringen.