FCK-flop forringer Parkens handlefrihed

Kommer FC København ikke med i Champions League, varer det længere tid for Parken Sport & Entertainment at komme fri af pantsætningen til Nordea.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis FC København taber Champions League-kvalifikationen mod tjekkiske Plzen onsdag, må Parken Sport & Entertainment nedjustere sine forventninger til det næste år. Samtidig vil det ramme afdragene på gælden til bankforbindelsen Nordea. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Parkens egne beregninger vil virksomheden gå glip af 115 millioner kroner, hvis FC København ikke kvalificerer sig til Champions League. I 2010 betalte fodboldselskabet omkring 128 millioner kroner tilbage på Parkens lån i banken. Men taber FC København den samlede kamp, kan Parken ikke betale et lige så stort beløb af sin gæld i år."Hvis det ikke lykkes for FC København at komme i Champions League i år, så er det klart, at de må fortælle omverdenen, at de ikke når deres budget i år. Hver gang de misser et gruppespil, går der længere tid, før de får deres selvstændighed igen. Pengene fra Champions League er det, der kan hjælpe Parken  til hurtigere at komme ud af bankens kløer," siger fodboldøkonom hos Deloitte Jesper Jørgensen.Dermed kan der gå længere tid, før Parken har betalt sin gæld til Nordea. Oprindeligt var deltagelsen i Champions League medregnet i Parkens oprindelige afdragsprofil. Her ville det tage mellem seks og syv år, før Parken har et ordentligt forhold mellem egenkapital og gæld. Kvalificerer klubben sig ikke, kan der lægges mindst et år til.Jesper Jørgensen siger dog, at Parkens økonomi som sådan ikke er truet. Målet var nemlig at kvalificere sig en enkelt gang inden 2014, hvilket allerede er nået sidste år.

INFOshop: Analyse: Nordea har de bedste børsmæglere