FCK budgetterer med international succes hvert år

Selskabet bag FC København vil i fremtiden budgettere med deltagelse i europæisk fodbold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainment har aldrig turdet budgettere med faste indtægter fra FC Københavns deltagelse i de europæiske turneringer, men det skal være fortid nu.

Det fortæller selskabets administrerende direktør Anders Hørsholt forud for FC Københavns møde med Chelsea i næste uges Champions League.

- Vi har før i tiden aldrig budgetteret med deltagelse i europæisk gruppespil. Det har været meget defensivt. Det laver vi om på nu. Nu vil vi budgettere med, at vi kommer i gruppespillet i Champions League.

- Det sætter højere ambitioner, så trænere, ledere, spillere og den øvrige administrative stab ved, hvad vi går efter siger Anders Hørsholt til Børsen.FC København har de seneste år udviklet sig til at være Danmarks suverænt stærkeste fodboldhold, men Hørsholt slår fast, at han ikke tager deltagelse i gruppespillet for givet. Og han slår også fast, at der ikke af den grund skal spenderes flere penge på nye spillere.

- Jeg er godt klar over, at vi ikke skal regne med at være med i gruppespillet hvert år. Men så er det bedre med en negativ budgetafvigelse. Til gengæld vil vi gerne vise, at vi tror på det, vi laver.

- Men vi skal stadig drive en forretning, så der er overskud, hvis ikke vi kommer med. Derfor skal vi også fastholde det omkostningsniveau, vi har i dag, siger Hørsholt til avisen.