FCK-boss: For få penge i Europa League

Europa League er ikke nogen guldgrube, mener FC Københavns direktør. Turneringen skal gøres mere attraktiv.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København tjente i sidste sæson over 150 millioner kroner i Champions League, og det har københavnerne på ingen måde udsigt til i år, selv om de skulle vinde Europa League.

Europas næststørste klubturnering er nemlig en økonomisk miniput i forhold til Champions League.

FC Porto, der vandt Europa League-titlen i foråret, fik til sammenligning udbetalt 58 millioner kroner af det europæiske fodboldforbund (Uefa) for at gå hele vejen.

Med udsigt til gruppekampe mod Vorskla Poltava, Hannover 96 og Standard Liege mener FCK-direktør Anders Hørsholt, at Uefa burde gøre det mere attraktivt at være med i Europa League.

- De præmiepenge, som man kan optjene i Europa League, er ikke store nok til, at de store europæiske klubber synes, at det er interessant at spille med.

- Problemet for de engelske klubber er, at de tjener flere penge ved at spille i Premier League end i Europa League, og så gider de i gåseøjne ikke rejse rundt i hele Europa for at spille kampe, siger Hørsholt, som vurderer, at FCK går glip af indtægter på 115 millioner kroner i denne sæson.

- Uefa må kigge på, om allokationen af penge til Europa League er stor nok. Skal man øge attraktiviteten af Europa League, så skal man have flere penge ind i turneringen, mener han.

Skal man så flytte penge fra Champions League til Europa League?

- Sådan kan man ikke gøre det op. De penge, der er i Champions League, er styret af tv og sponsorer. Tv og sponsorer betaler præmiepengene - og ikke Uefa.

- Man kunne måske reducere antallet af Champions League-deltagere fra de store nationer, og så få nogle flere af de klubber ind i Europa League, så øger man attraktiviteten.

- Europa League skal blive interessant for de store markeder som England, Tyskland, Spanien og Italien. Det er dem, der kan generere store sponsorsummer og tv-penge, og hvis de ikke stiller med nogle af de bedste hold, så er det svært at sælge Europa League, mener han.

FCK åbner torsdag aften gruppespillet i Europa League, når ukrainske Vorskla Poltava kommer på besøg i Parken.