FBI ind i jagten på Baggers svindelformue

Det amerikanske forbundspoliti FBI er ifølge dagbladet Børsens oplysninger ved at samle skyts til en målrettet aktion mod Stein Baggers svindeltiltalte forretningspartner Mikael Ljungmans finansielle bagmænd.

Stein Bagger ved Lyngby Ret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Børsens oplysninger har Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - til daglig kaldet bagmandspolitiet - ledt det amerikanske forbundspoliti på sporet af de manglende svindelmillioner efter Stein Baggers leasingcirkus.

Den intensiverede pengejagt sker gennem en forbindelsesofficer på den amerikanske ambassade i København, der har fået overdraget flere tusinde sider af de dokumenter, som såvel bagmandspolitiet som kurator Boris Frederiksen og dagbladet Børsen er i besiddelse af.

»FBI er meget interesseret i materialet,« siger en kilde med kendskab til sagen, der ikke ønsker sit navn i avisen, men hvis identitet er redaktionen bekendt. Interessen samler sig om Mikael Ljungmans svindeldømte forretningspartner og ven, svenskeren Carl Freer.

Ifølge avisens kilder har FBI tilbudt, at dansk politi kan få halvdelen af det udbytte fra Stein Baggers kriminalitet, som man måtte finde frem til under en aktion.