Fattige danskere får mikrolån

Socialt Udviklingscenter klar med mikrolån, som det kendes fra udviklingslande. Idéen skal nu afprøves i Århus Kommune blandt hjemløse.

En flok socialt udsatte århusianere får nu en ekstra chance for at træde ind i samfundet igen. Med et mindre lån i hånden får de muligheden for at komme op på hesten igen og starte egen virksomhed.

Ligesom mange fattige i ulandene i de senere år med succes har fået små lån - mikrolån - til at etablere sig som selvstændig, så afprøves idéen nu altså blandt fattige danskere.

12 socialt udsatte værestedsbrugere har været på et fire dage langt kursus i iværksætteri. Med et lån på 10.000 til 15.000 kr. skal de nu i gang med at starte egen virksomhed. Lånet er ydet af Merkur Bank med Socialt Udviklingscenter som kautionist, skriver de hjemløses blad "Hus Forbi".

- I stedet for at bruge mikrolån til ressourcestærke mennesker i et ressourcesvagt samfund, giver vi mikrolån til ressourcesvage mennesker i et ressourcestærkt samfund, siger projektleder Ivan Christensen fra Socialt Udviklingscenter til bladet.

/ritzau/