Fastnetnumre stavnsbinder danskerne

1,5 millioner danskere skal beholde deres gamle teleselskab, hvis de vil beholde deres gamle fastnetnummer.

Foto: Modelfoto/Colourbox
Teleselskaberne bliver ikke tvunget til at flytte kundernes fastnetnumre til mobile numre. Det betyder, at hvis man vil beholde sit gamle fastnetnummer, så må man også beholde sit gamle teleselskab.

Det er videnskabsminister Helge Sander (V), der har besluttet ikke at genindføre et lovkrav om, at teleselskaberne skal tvinges til at flytte telefonnumre på tværs af fastnet- og mobiltelefoner. Ministeren vil i stedet afvente, at kravet indføres i EU-regi.

John G. Pedersen, der er chefredaktør på onlinemagasinet mobilsiden.dk, ærgrer sig over videnskabsministerens beslutning.

"Ministeren siger, at selskaberne 'gerne må, men ikke skal' flytte numre. Men sidder man på over halvanden million fastnetkunder, hvorfor skulle man så være interesseret i, at frigive disse til konkurrenterne?", siger han i en meddelelse.

Ifølge mobilsiden.dk overvejer cirka hver tredje dansker at opsige fastnettelefonen. I aldersgruppen over 60 år overvejer hele 37 procent, at droppe fastnet. Tallene er udarbejdet af analyseinstituttet Userneeds for Sonofon på basis af 1038 interviews.