Fastfood-kæmpe har underskud - skyder skylden på Københavns metrobyggeri

Den store fastfoodkæde Nordic Service Partners, der ejer bl.a. Burger King i Danmark, præsenterer onsdag et underskud på 7,4 mio. kr. og siger, at det skyldes metrobyggeriet i København.

Den svenske fastfoodkoncern Nordic Service Partners et underskud på over 7 mio. kr. som de tilskriver metrobyggeriet i København. Det har været for svært at komme ind i butikkerne, siger de. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er en af Sveriges største fastfoodkoncerner, som ejer flere restauranter i Danmark, men ifølge dem selv har det københavnske metrobyggeri taget en bid af deres resultat for 2016, der viser et underskud på 7,45 mio. kr.

»Der er meget afspærring, så det var i flere måneder svært at komme ind på Burger King, og det har haft en stor betydning for vores resultat, for Burger King i København er vores mest betydningsfulde restauranter,« siger Peter Nielsen, Nordic Service Partners danske direktør.

Særligt har restauranterne ved Rådhuspladsen og Nørreport station været ramt af byggeriet, der ifølge Peter Nielsen har gjort det mere eller mindre ufremkommeligt at besøge den kendte fastfood restaurant.

Den svenske koncern skriver, at resultatet dog er tilfredsstillende, og at de forventer et mindre overskud i 2017. Peter Nielsen siger, at det alt i alt er positivt, når man ser på, hvor meget de har mistet på det københavnske metroarbejde, og fortæller at der er planer om at udvide biksen fremover.

»Vi forventer at komme over det famøse nul i 2017, og vi har også planer om at bygge flere TGI Fridays og KFC-restauranter i København. Vi er i forhandlinger lige nu, så vi ved ikke, hvor beliggenheden bliver endnu,« siger Peter Nielsen.

Nordic Service Partners blev grundlagt i 2004 og er nordens største franchisekoncern. De har over 60 Burger King-restauranter i Sverige og Danmark, men ejer også KFC butikker samt restauranter i den amerikanske dinerkæde TGI Fridays.