Fastfood-kæde i stormvejr efter Ramadan-tilbud

Restaurantkæden Pizza Hut er kommet i stormvejr i Pakistan, efter kæden fjernede ramadan-tilbud og beskyldte kunderne for uhæmmet madfråseri.

Et tilbud blev lidt for godt for Pizza Hut i Pakistan Fold sammen
Læs mere
Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et tilbud om at spise alt, hvad du kan for kun seks dollar falder på et tørt sted, når man som troende muslim har Ramadan-fastet i alle døgnets lyse timer.

I forbindelse med Ramadan-fasten bruger muslimerne modsat, hvad man måske kunne tro, langt flere penge på mad, og det tjener fødevare-producenter og restauranter store penge på.

Tilbuddet hos Pizza Hut har fået pakistanere til at flokkes om fastfood-kædens fri pizza for seks dollars efter mørkets frembrud, når de troende må indtage det såkaldte Iftar-måltid, der markerer afslutningen på dagens faste.

Pizza Hut fik imidlertid for nyligt nok, men tilbuddet blev stadig markedsført som ubegrænset pizza. Det gjorde heller ikke sagen bedre, at kæden fjernede tilbuddet med en begrundelse om, at de sultne kunder gjorde det i et "uhæmmet fråseri", skriver The Daily Telegraph.

"Det er et patetisk og vildledende tilbud. Det er bare én almindelig pizza mod ubegrænset Pepsi, ikke alt, hvad man kan spise," skriver en vred kunde ifølge The Daily Telegraph på Pizza Hut i Pakistans Facebook-side.

"Stedet var tætpakket om aftenen. For mange var det blevet en tradition under Ramadanen, så ændringen er sørgelig," siger en anden lokal Pizza Hut-kunde til The Daily Telegraph.

Pizza Hut forsvarer sig med, at det store madforbrug er imod fastens ånd.

"Det tidligere spis-alt-hvad-du-kan-tilbud tjente som en uhæmmet invitation til fråseri og affald, der er imod selve Ramadanens ånd," siger Pizza Hut i Pakistans marketingchef Marya Khan ifølge The Daily Telegraph.

Pizza Hut har 40 restauranter i Pakistan, og ifølge en meningsmåling så viger de fastende pakistanere i højere grad fra det traditionelle køkken til fordel for udenlandske restaurantkæder, skriver The Daily Telegraph.

Årets Ramadan-måned slutter 18. august.