Fashionable modemedarbejdere

Alle ansatte i modehuset »BY MALENE BIRGER« gør en dyd ud af at være fashionable, selvom der ikke er nogen egentlig dresscode. De går oftest klædt i arbejdsgiverens dessiner, som de betegner som sofistikerede, chikke og internationale.

Michala Jensen Meelby, Pia Thiemke, Heidi Hofmann og Lotte Jensen er alle ansat i modehuset By Malene Birger. De gør meget ud af deres påklædning, når de tager på arbejde. Dels fordi de ønsker at repræsentere brandet bedst muligt, men mest af alt fordi de elsker tøj og mode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
I modehuset By Malene Birger gør alle meget ud af deres påklædning. Ikke fordi der er noget egentligt påklædningsreglement. Men fordi de 45 medarbejdere elsker tøj og mode.

»Jeg vil næsten vove at påstå, at hvis man kom i strutskørt og diadem, ville der ikke blive løftet et øjenbryn. Man kan virkelig få lov til at lege og klæde sig ud,« fortæller PR-koordinator Lotte Jensen, der giver interview i By Malene Birgers domicil i Klampenborg sammen med kollegerne Michala Jensen Meelby, Heidi Hofmann og Pia Thiemke, der er henholdsvis skrædder, designer og arbejder i kundeservice.

Vi sidder i domicilets lyse udestue, og bakken med kaffe, te, og hjemmebagte italienske småkager er lige blevet båret ind. På bakken står også en hvid rose i et glas, og bunken af servietter bliver holdt sammen af en sirligt bundet sløjfe. Her i huset har man sans for detaljen.

Mindre end strutskørt kan dog gøre det, hvad modemedarbejdernes tøjstil angår. Men de fire piger er alle elegant klædt, og det er tydeligt at se, at der er gjort noget ud af både tøj, fodtøj, hår og makeup.

Helst »By Malene Birger«
I deres ansættelseskontrakt står der, at man helst ser, at pigerne er repræsenteret i By Malene Birger, og medarbejderne kan derfor også købe tøjet til favorable priser. Men der er ingen tvang. Alligevel går de mest i deres arbejdsgivers kollektioner, som de betegner som sofistikerede, chikke og internationale.

»Man skal have en naturlig interesse for mærket for at blive ansat her. Det er et brand, og Malene Birger er en stor personlighed, som tiltrækker enormt meget opmærksomhed. Dét vil man gerne være en del af,« fortæller Heidi Hofmann.

I dag har både hun og to af kollegerne ens gamachebukser på. De er sorte med sølvglimmer og er fra By Malene Birgers julekollektion.

Jeans ses der ikke mange af i modehuset. Skal man ikke til møde eller tage imod gæster i domicilet – der også fungerer som showroom – er det imidlertid i orden, at man engang imellem er klædt i tøj fra andre boldgader, fortæller de fire.

Dejligt at være fin
Pia Thiemke havde gået hjemme med sine tre børn i nogle år, da hun blev ansat hos Malene Birger.

Dengang var hendes garderobe derfor langt mere sparsom og klassisk, men hun blev hurtigt inspireret af omgivelserne og skiftede efter ganske få dage jeans og kashmirstrik ud med Malene Birgers feminine og fantasifulde kreationer.

I dag har hun sølvsandaler på, der matcher gamacherne. Hertil løstsiddende og stilsikker sort nederdel med lilla bluse og ditto tørklæde.

Heidi Hofmann er i sort kjole med flæser og høje hæle. En dagligdags tøjstil hun også havde, før hun fik ansættelse i modehuset. Hun nyder at være landet på en arbejdsplads, hvor der i høj grad bliver sat pris på hendes hang til lækkert tøj.

»Det er dejligt altid at kunne være fin,« fastslår hun.