Farverig norsk milliardær vil drive hotel i historisk postbygning

Centralpostbygnignen ved Hovedbanegården i København skal forvandles til et hotel. Den norske milliardær og ejer af hotelkæden Nordic Choice Hotels Petter Stordalen er manden bag.

Norske Petter Stordalen ejer Skandinaviens største hotelkæde med blandt andet Choice Hotel og Quality Hotel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere central beliggenhed i København er svær at finde, »Postgrunden,« som området kaldes, skal byfornyes og omdannes til et helt nyt bykvarter for både københavnere og turister med byliv, business og boliger.

Og det første tiltag i området er nu klar. Hotelkæden Nordic Choice Hotels, der i forvejen ejer blandt andet Skt. Petri Hotel i det centrale København, vil nu åbne et nyt hotel i den gamle Centralpostbygning på Tietgensgade. Det meddeler selskabet mandag formiddag.

Området huser allerede Tivoli Hotellet, Hotel Marriott og Best Western Hotel.

Hotelkæden Nordic Choice Hotels vil nu åbne et nyt hotel i den gamle Centralpostbygning på Tietgensgade. Fold sammen
Læs mere

Og det er ikke, hvem som helst, der vil drive hotel i det gamle posthovedkontor. Det er den farverige norske milliardær, Petter Stordalen, der er på vej ind på markedet. Ifølge magasinet Forbes er den 53 årige mangemilliardær Norges ottende rigeste mand.

»Da jeg hørte, at postbygningen var til salg, tænkte jeg straks, at dette kan blive et førsteklasses hotel. Post handler jo om kommunikation mellem mennesker, og denne bygning er derfor det perfekte sted at bringe mennesker sammen. Derfor kan jeg godt lide tanken om, at Centralpostbygningen nu som en anden Fugl Fønix genopstår som hotel,« siger Petter A. Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels, der er driftsselskabet bag hotelsatsningen og en af Nordens førende hotelkoncerner.

Med sin beliggenhed i Tietgensgade – lige ved siden af Hovedbanegården og Tivoli – finder man næppe en mere central placering i København. Og hele området omkring Centralpostbygningen, kaldet ”Postgrunden”, er i gang med at blive omdannet til et helt nyt bykvarter for både københavnere og turister med byliv, business og boliger. Omdannelsen af Centralpostbygningen er første synlige skridt i denne transformation.

»Målet er at skabe et af Københavns bedste hoteller midt i smørhullet for kultur, transport og shopping. Det kan simpelthen ikke blive mere centralt end det. Vi har en ambition om at sætte vores præg på bybilledet, og i mine øjne er det, der sker i området i området omkring ”Postgrunden”, noget af det mest spændende byudvikling, der sker i København i disse år,« siger Petter A. Stordalen.

Tilbage i 2011 droppede Petter Stordalen ellers drømmen om at drive hotel i København. Der havde han tabt et trecifret millionbeløb og solgte derfor de 12 danske hoteller, kæden ejede i Danmark til First Hotels. I 2013 købte Stordalen så Skt. Petri Hotel, og sidste år meddelte han så, at han og hotelkæden igen var klar på satse fuldt og helt på det danske marked, og at Nordic Choice Hotels skulle være den største hotelkæde herhjemme.