Farvel til verdens længste flyrute

Om en måned er det slut med at flyve over 15.000 kilometer på cirka 19 timer uden stop, når det sidste fly på verdens længste rute mellem Singapore og New York letter.

Singapore Airlines kan om en måneds tid ikke længere prale af at have verdens længste flyrute uden mellemlandinger. Selskabet lukker ruten på grund af for dyre brændstofpriser og for lille interesse fra rejsende forretningsfolk.   Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM CHONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ved at være sidste chance, hvis man har et ønske om flyve på verdens længste rute uden mellemlandinger mellem Singapore og New York.

Man får lov til at sidde længe, og man kan rolig gå i gang med den tykke bog. Flyveturen over Nordpolen har en længde på cirka 15.300 kilometer og tager cirka 18 timer på en god dag. Den sidste afgang vil være 23. november.

Det er høje brændstofpriser og faldende efterspørgsel, der har gjort, at Singapore Airlines lukker den snart ti år gamle rute.

Efterfølgende vil en anden rute komme på banen som verdens længste. Turen fra Sydney til Dallas med Qantas Airways vil ryge ind på en førsteplads med en længde på cirka 13.800 kilometer.

Den korteste rute er stadig mellem to små øer i det skotske farvand. Vælger man at flyve en tur på den rute, når man knap nok at spænde sikkerhedsselen eller åbne et blad, før man skal stige af flyet igen. To minutter tager den 2,7 kilometer lange tur - på en dag med god vind kan det gøres på 47 sekunder.