Farvel til multimedieskat vækker glæde

Regeringen vil fra næste år afskaffe skatten på arbejdsgiverbetalt PC og telefon. Den var totalt molboagtig, siger erhvervslivet. (Opdateret kl. 11.14)

Den stærkt omdiskuterede skat på arbejdsgiverbetalt internetforbindelse, PC og mobiltelefon trækkes nu tilbage. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens beslutning om fra 2012 at fjerne den omstridte multimedieskat på mobiltelefon, PC og internetforbindelse betalt af arbejdsgiveren vækker stor glæde i erhvervslivet.

»Det er det eneste rigtige. Multimedieskatten er en skat direkte på fleksibilitet og produktivitet, der foreløbig har kostet flere end 60.000 hjemmearbejdspladser. Danmark har på ingen måde brug for en skat, der hæmmer arbejdsmarkedet og danskernes mulighed for at få arbejde og privatliv til at hænge sammen,« siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i brancheforeningen IT-Branchen, der samler 90 procent af Danmarks IT-virksomheder.

Også i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv er budskabet »en glædens dag«.

»Når den nye regering med finansloven for 2012 sløjfer den upopulære og uproduktive multimedieskat, så er det en åben dør, man løber ind. Set fra erhvervslivets synspunkt er det en særdeles kærkommen fuldtræffer og et flot skattepolitisk resultat for regeringen,« siger skattepolitisk chef Bo Sandberg, Dansk Erhverv, der kalder multimedieskatten for »totalt molboagtig«.

Halv milliard kroner sat af

Regeringen har i den kommende finanslov for 2012 sat 500 millioner kroner af til helt at afskaffe multimedieskatten, som den tidligere regering under stor protest indførte. Tusindvis af danskere efterlader derfor den bærbare PC på arbejdspladsen, låser den ind i skabet sammen med mobiltelefonen og tager derefter hjem, selv om det både gør det umuligt lige at bistå med en opgave hjemmefra og samtidig sender unødvendigt mange ud på landevejene til skade for miljøet.

Multimedieskatten er på 3.000 kroner årligt, hvilket svarer til 1.500 kroner efter skat, hvis arbejdsgiveren stiller en PC og/eller en mobiltelefon til rådighed. Skatten blev indført præcis samme dag, som VK-regeringen fremlagde en plan for at gøre Danmark til et højhastighedsland.

»Danmark står i kølvandet efter en krise. Det sidste, vi har brug for, er en skat, der i den grad hæmmer vort arbejdsmarked. Og multimedieskatten går ikke bare ud over erhvervslivt. Det offentlige er mindst lige så hårdt ramt, og det er katastrofalt i en tid, hvor staten og kommunerne i forvejen er hårdt presset,« siger Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.