Farvel til morgen-TV koster millioner

Efter en årrække med pæne tal på bundlinjen kom Skandinavisk Film Kompagni ud af 2008 med et voldsomt resultatdyk. Det er især den tabte produktion af morgen-TV, der koster dyrt.

Det var især det katastrofale tab af kontrakten med TV2 om produktionen af Go’ Morgen Danmark som Skandinavisk Film Kompagni tabte i 2008 der har kostet dyrt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandinavisk Film Kompagni har i en årrække klaret sig sjældent godt hvad angår TV-produktionsverdenen, men i 2008 måtte guldfuglen vinke farvel til millioner. Det skriver epn.dk, der har set nærmere i 2008-regnskabet for SFK.

Resultatet blev halveret fra 6,3 millioner kroner til 3,16 millioner kroner, brutto-fortjenesten sank fra 37,7 millioner kroner til 34,9 millioner kroner og de tunge personaleomkostninger steg med godt én million til 30,4 millioner kroner.

Det var især det katastrofale tab af kontrakten med TV2 om produktionen af Go’ Morgen Danmark som Skandinavisk Film Kompagni tabte i 2008 der har kostet dyrt.

Farvel til 20 mio. kr. årligt
Konkurrenterne fra Nordisk Film løb således med en ordre der har indbragt SFK godt 20 millioner kroner årligt.

Af samme årsag forventer SFK ifølge epn.dk en forværring af 2008-resultatet i 2009, hvor man altså må undvære morgen-TV-fladen.

"Tabet af kontrakten på produktion af Go’ Morgen Danmark er et væsentligt element i vore forventninger til dette års resultat," siger direktør Erik Stephensen til epn.dk.