Farvedivision omsætter for mere end ventet

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, der igennem en periode har givet ledelsen hovedpine, klarede sig bedre end ventet på toplinjen i første kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chr. Hansens farvedivision, Natural Colors, der igennem en periode har givet ledelsen hovedpine, klarede sig bedre end ventet på toplinjen i første kvartal.

Omsætningen steg til 45,4 mio. euro, mens det primære driftsresultat (EBIT) steg til 3,5 mio. euro.

Til sammenligning var der ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 42,1 mio. euro og et driftsresultat på 3,9 mio. euro i divisionen.

I samme periode året før lød omsætningen på 37,9 mio. euro, hvilket blev vekslet til et driftsresultat på 2,8 mio. euro.

EBIT-marginen i Natural Colors var en smule lavere end ventet og landede på 7,8 pct. Analytikerne havde ventet en overskudsgrad på 8,8 pct.

Den organiske vækst landede på 23 pct. i kvartalet, hvor konsensus blandt analytikerne var en organisk vækst på 10 pct. mod 4 pct. i samme kvartal året før.

- Væksten på de amerikanske markeder skyldtes primært stærk vækst i Latinamerika på grund af vundne markedsandele og nye produktlanceringer, mens konverteringen til naturlige farver på markedet i USA også steg. Den organiske vækst i Asien- og Stillehavs-regionen var primært drevet af stærk vækst i Kina sammenlignet med et svagt første kvartal i 2014/2015, skriver Chr. Hansen.