Fart på bilsalget i oktober

Over 10.000 danskere kunne glæde sig over en ny bil i garagen i oktober. Til gengæld fortsætter erhvervslivet med at spare på køretøjer.

Foto: Teitur Jonasson.
Læs mere
Fold sammen
Flere danskere har fået ny bil i oktober.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser således, at 10.013 familier har købt ny bil i oktober. Det betyder, at der er blevet solgt 7 procent flere nye biler i oktober i forhold til september, og det er samtidig 2,6 procent flere end i oktober sidste år.

I perioden november 2012 til november 2013 er der i alt registreret 177.189 nye personbiler i faktiske tal, hvilket er 3 procent flere end i de foregående 12 måneder.

»En del af det øgede salg blandt private bilister tilskrives, at der er kommet flere små og billigere biler på markedet. Det betyder, at flere familier får råd til at købe en bil, eller til at udvide deres bilpark til to biler,« skriver forbrugerøkonom i Sydbank, Camilla Skovsbo Erichsen, i en kommentar.Mens flere danskerne har investeret i ny bil i oktober, har erhvervslivet sparet på udgifterne til nye køretøjer. Stigningen er nemlig udelukkende trukket af de danske husholdninger, som står for 112.869 biler svarende til en stigning på 16 procent. Derimod trækker erhvervene ned med et fald på hele 14 procent.
Det er særligt de tunge erhvervskøretøjer, som er sparet væk i erhvervslivet.

I oktober er der registreret 2.027 varebiler, hvilket er 4 procent færre end sidste år. I de seneste 12 måneder er der med 23.793 varebiler registreret 4 procent færre end i den foregående periode. Samme tendens gør sig gældende for lastbiler og trækkere, som i de seneste 12 måneder er registreret 3.344 af, svarende til et fald på 12 procent.