Farmville skal på børsen

Zynga Inc. der står bag flere populære spil på Facebook, skal børsnoteres for 39 milliarder kroner

Zynga adm. direktør Mark Pincus er klar til at tage virksomheden på børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 80 millioner brugere strøg til på en måned, da Zynga lancerede computerspillet CityVille for et år siden. Og det er ikke et enestående eksempel for Zyngas spilproducenter. Den ekstreme popularitet for Facebook-spillene betyder, at Zynga nu er klar til en børsnotering i USA.

Ifølge Bloomberg News vil Zynga gå efter at rejse omkring en milliard dollar ved at sælge 15 procent af selskabets aktier. Det betyder, at den samlede værdi for Zynga fastsættes til syv milliarder dollar eller knap 39 milliarder kroner.Det er noget mindre end selskabet tidligere er blevet anslået til at være værd. Børsnoteringen skal ses i lyset af tilbudshjemmesiden Groupons børsnotering i begyndelsen af november. Her solgte Groupon en lille del af aktierne for 4,5 milliarder kroner. Efter en kortvarig stigning er aktiekursen efterfølgende faldet over 42 procent og ligger nu knap en fjerdedel under noteringsprisen.

Også Facebook er på vej på børsen. Her vil det sociale netværk sælge omkring 10 procent af aktierne til en pris, der fastsætter Facebooks værdi til omkring 558 milliarder kroner.

Zynga har omkring 6,7 millioner betalende kunder, hvilket er steget fra 5,1 millioner sidste år. Omsætningen er i samme periode fordoblet til 4,6 milliarder kroner.