Farmville-producent fyrer 520 ansatte

Zynga, der står bag det virtuelle spil Farmville, afskediger 18 procent af deres ansatte i ny sparerunde.

En bruger spiller det populære onlinespil Farmville, som Zynga, der nu må fyre, står bag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske spilproducent Zynga siger farvel til 18 procent af sine medarbejdere - hvilket svarer til 520 personer - i en ny spareplan.

Fyringerne kommer godt et halvt år efter, at Zynga tilbage i oktober fyrede fem procent af de ansatte efter en katastrofal lancering af spillet »Draw something«

Alligevel havde administrerende direktør Marc Pincus ikke ventet, at han igen skulle fyre. På sin blog skriver han ifølge nyhedssitet Cnnmoney.com:

»Ingen af os havde troet, at vi skulle opleve en dag som i dag. Men jeg tror, at vi alle sammen ved, at det er nødvendigt at se fremad.«

Ifølge nyhedssitet forventer Zynga at spare et sted mellem 70 og 80 mio. dollar (godt 400 mio. kroner) om året ved at reducere antallet af medarbejdere.

For helåret venter Zynga et nettotab på mellem 28,5 mio. dollar (163 mio. kroner) og 39 mio. dollar (223 mio. kroner), hvilket er værre end de 27,6 mio. dollar (158 mio. kroner), som de analytikere, som Thomson Reuters havde talt med, havde forudset.

Zynga står bag det populære computerspil Farmville, som 65 mio. brugere spiller hver måned og som har vundet priser for sin gode app.