Farligt gods ombord på brændende Mærsk-skib

En person er gået bort, mens fire stadig meldes savnet, efter at der opstod brand på et Mærsk-skib i Det Arabiske Hav tirsdag. Nu siger en talsmand, at skibet var lastet med farligt gods.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Der var farligt gods ombord på det Mærsk-skib, der tirsdag brød i brand i Det Arabiske Hav. Det bekræfter en talsperson for virksomheden over for The Wall Street Journal, som dog understreger, at der »ikke er beviser, der antyder, at det var det farlige gods, der var årsagen til branden.«

Branden har indtil nu kostet et menneskeliv blandt besætningen, mens fire stadig meldes savnet.

Farligt gods er tilladt under internationale regler, og talspersonen siger til The Wall Street Journal, at Mærsk har strengere sikkerhedsforanstaltninger, når det kommer til at transportere farligt gods. Men talspersonen kommer ikke nærmere, hvilket gods der præcist er tale om, og hvordan sikkerhedsforanstaltningerne er.

Ledere inden for shipping fortæller, at eksplosiver og kemikalier er rutinelast ombord på et fragtskib. Den slags last bliver tjekket, før det føres ombord på skibet, og det er pakket på en speciel måde for at undgå uheld, lyder det ifølger The Wall Street Journal.

23 besætningsmedlemmer blev evakueret fra skibet tirsdag, efter at det ikke lykkedes dem at slukke branden på skibet. Det er er af de besætningsmedlemmer, der er afgået ved døden som følge af sine skader fra branden, mens de resterende evakuerede besætningsmedlemmer er på vej til Sri Lanka på skibet ALS Ceres.

»Vi er dybt bedrøvede over, at en af vores kolleger, der i første omgang var blevet evakueret, er afgået ved døden. Seriøsiteten af hændelsen er eskaleret, og alle i Mærsk er berørte af det. Vi er i kontakt med den afdødes familie, og vores tanker og kondolencer går til dem,« siger Søren Toft, der er driftsdirektør hos Mærsk, i en pressemeddelelse:

»Vi vil gøre vores ypperste for at tage os af de evakuerede kolleger i denne triste situation - og fortsætte den intense eftersøgning af de fire besætningsmedlemmer, der lige nu er meldt savnede,« siger Søren Toft.

Mærsk-skibet, der havde plads til 15.000 containere, var omtrent halvt fyldt. Besætningen talte 27 personer fra Indien, Filippinerne, Rumænien, Sydafrika, Thailand og Storbritannien.