Farligst at arbejde mellem klokken 10 og 11

De fleste arbejdsulykker sker i timerne lige op til frokostpausen rundt om i de danske virksomheder. Det skriver Nyhedsbrevet 3F

Billedet er fra en arbejdsulykke, hvor en 41-årig chauffør døde, da han i 16. september 2009, da han fyldte svovlsyre på sin tankbil i Holstebro. Ulykken skete om formiddagen, hvor de fleste arbejdsulykker, ifølge 3F, netop sker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Melhede

Værst står det til med antallet af arbejdsulykker mellem klokken 10 og 11 og 11 til 12 om formiddagen. Her sker henholdsvis cirka 13 og 11 procent af det samlede antal arbejdsulykker. Tilsammen altså en fjerdedel af alle ulykker på arbejdspladsen.

Det viser en opgørelse foretaget af Arbejdstilsynet for Nyhedsbrevet 3F.

Læs også: 25 har mistet livet på jobbet i år

Ifølge miljøsekretær Michael Jørgensen fra Industriens Brancherbejdsmiljøråd kan det skyldes, at man mentalt allerede har sat sig ved frokostbordet.

- I industrien møder mange mellem klokken 6 og 7 og er oftest stået op mere end en time tidligere. Så ved 11-tiden, er man ved at være træt og kører mere på rutinen. Så kan man komme til at slække på opmærksomheden og agtpågivenheden, siger Michael Jørgensen til Nyhedsbrevet 3F.

Læs også:
Virksomheder slipper billigt fra dødsulykker

Der foreligger ikke nogen officielle undersøgelser for, hvorfor flest kommer til skade om formiddagen, men netop timerne omkring middagstid er den periode, hvor flest er på arbejde.

LÆS MERE