Familievirksomhed hædres af branchen

Region Syd-vinder. Ægteparret Susanne og Preben Leth hædret som Årets Transportvirksomhed i DTL Region Syd. Nu venter finalen og en USA-rejse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den veldrevne familievirksomhed med de stærke lokale rødder, Vognmand Leth A/S i Ribe, kørte med æren og statuetten, da Årets Transportvirksomhed 2008 i DTL Region Syd torsdag blev kåret hos Scania i Kolding.

Højt serviceniveau, troværdighed, fleksibilitet og personalepleje var nogle af superlativerne, formanden for de cirka 750 medlemsvirksomheder i DTL Region Syd, Kaj Nielsen, lod regne ned over ægteparret Susanne og Preben Leth.

Selv om de driver den alsidige transportvirksomhed i Danmarks ældste by, spærrer historien ikke for nytænkning og produktudvikling. Tanken om at deltage i konkurrencen om Årets Transportvirksomhed har da også strejfet Ribe-parret tidligere.

»Når vi har læst om kåringen for år tilbage, har vi da tænkt, at det kunne være sjovt at være med på et tidspunkt. Men vi har mest opfattet det som en konkurrence for de store, selv om der er mange små vognmænd i vores region. Forhåbentlig giver det god PR for firmaet, at vi nu har vundet,« siger Preben Leth, 44 år.

Han har et konstruktivt forslag til DTL om at dele kåringen op efter firmastørrelse, så vognmænd med eksempelvis 0-10 medarbejdere har deres egen konkurrence. Det ville formentlig gøre flere af de mindre virksomheder i branchen interesseret i at være med.

Familien Leth A/SPreben Leths jævnaldrende hustru, Susanne, har været med hele vejen, og i perioden 1994-1999 var hun på fuld tid i virksomhedens administration. Men da Vognmand Leth mistede renovationskørslen i Ribe Kommune, måtte ejerne gå foran med et godt spareinitiativ, og hun tog imod et tilbud om at arbejde på deltid i Jyske Bank. Hun deler fortsat sin tid mellem firmaet og banken.

»Vi har et fællesskab om firmaet og en fælles interesse i at få det hele til at køre. Jeg plejer at sige, at Preben er Vognmand Leth A/S i 24 timer i døgnet, og at jeg er Familien Leth A/S i 24 timer, og så mødes vi på midten,« siger Susanne Leth.

Hun har ansvaret og en stor del af æren for, at firmaet har styr på papirerne, overholder love og regler og lever op til de stadig flere myndighedskrav til mindre virksomheder om indberetninger og dokumentation.

Hendes mand kører kranbil og har konstant et vågent øje over for nye behov hos kunderne, så parterne kan udvikle sig sammen.

Kandidat i finalenParløbet har foreløbig rakt til deltagelse i konkurrencen om kåringen af Danmarks bedste transportvirksomhed på DTL's generalforsamling den 24. maj i Århus.

Parret har tre børn, en søn på 19 år, der er lastbilmekaniker hos MAN i Esbjerg, en datter på 14 år og så den mellemste på 17 år, Malene, som er udviklingsstudent i Michigan, USA, og kan vente besøg 1. juni.