Familier scorer højt på liste over rigeste

Der står familiedynastier bag langt de fleste topscorere på listen over Danmarks 50 største formuer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Krisetider eller ej, så har Danmarks rigeste fortsat så mange milliarder at tære på, at de næppe løber tør for likvide midler inden for en overskuelig fremtid.

En opgørelse over Danmarks 50 rigeste foretaget af Dansk Aktie Analyse viser således, at der bag de fleste formuer gemmer sig en familie og ikke en enkeltperson.

15 af de 20 øverste placeringer udgøres af en familieformue, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Det kræver en formue på 1,6 mia. kr. at komme i betragtning til Dansk Aktie Analyses liste over Danmarks 50 rigeste, og helt i top ligger Mærsk Mc-Kinney Møller med en anslået formue på 89 milliarder kroner.

Herefter følger Bestseller-dynastiet Holch Povlsen med 43,6 milliarder kroner, Lego-familien Kirk Kristiansen med 39,1 milliarder og Velux-slægten Kann Rasmussen med 35,2 milliarder.

Dermed sidder de fire familier sammenlagt på i alt mere end 206 milliarder kroner og næsten halvdelen af de 50 rigestes samlede midler på 430,9 milliarder kroner.

Tilsammen sidder Danmarks 50 største private formuer på en sum, der udgør knap en fjerdedel af hele Danmarks bruttonationalprodukt i 2010, da det var lidt over 1700 milliarder kroner.

/ritzau/

INFOshop: Her er Danmarks 50 rigeste