Familien slipper tøjlerne: Ecco får ny topchef

Finansdirektør i Ecco, Steen Borgholm, overtager posten som administrerende direktør efter Dieter Kasprzak, som har siddet på posten i 12 år.

Ny topchef hos Ecco - Steen Borgholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ecco-familien overlader nu ledelsen af skokoncernen til den nuværende finansdirektør, Steen Borgholm.

»Det er hensigten, at Steen Borgholm i forbindelse med bestyrelsesmødet og den efterfølgende generalforsamling i maj 2017 udnævnes til selskabets administrerende direktør,« lyder det i en pressemeddelelse.

Hanni Toosbuy Kasprzak overtog familiefirmaet efter sin far, Karl Toosbuy, der grundlagde Ecco i 1963. Det er hendes mand, Dieter Kasprzak, der de seneste 12 år har stået i spidsen for Ecco som administrerende direktør. Men nu er det altså tid til at overlade tøjlerne til Steen Borgholm, som har været i koncernen siden 2000.

»Jeg er utrolig glad for, at vi har den rette person fra egne rækker til at overtage den daglige ledelse af ECCO,« udtaler Hanni Toosbuy Kasprzak i meddelelsen fra Ecco.

»Steen Borgholm kommer til jobbet både med en stærk global markedsindsigt, betydelige finansielle kompetencer samt en bred viden om ECCO og vore produkter,« lyder det fra formanden.

Eccos nye topchef har arbejdet for den danske skokoncern i hele verden, og kender derfor virksomheden ekstremt godt. Efter nogle år i Danmark, tog Steen Borgholm til Schweiz, hvor han arbejdede for Ecco i tre år. Fra 2006 var han i spidsen for Ecco i Canada, indtil han i 2010 rykkede til Hong Kong, hvor han var ansvarlig for skoforretningen i Asien. Siden 2012 har han siddet med i Eccos absolutte top på hovedkontoret i Bredebro.

Ecco solgte i 2015 på verdensplan varer for 9,5 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 7,4 procent. Den omsætning har Ecco fået et resultat før skat på næsten 1,4 milliarder kroner ud af, hvilket er fire procent bedre end året før.

For tre år siden forlod den oplagte kronprins Michael Hauge Sørensen Ecco for at vende tilbage til Asien, hvor han fra 2002 med stor succes opbyggede Eccos aktiviteter fra stort set ingenting.

Efter otte år i Asien blev Michael Hauge Sørensen hentet hjem til Eccos hovedkontor i Sønderjylland, og et år efter blev han forfremmet til nummer to i koncernen efter adm. direktør Dieter Kasprzak.

Michael Hauge Sørensen var spået til at være den oplagte kandidat til en dag at blive øverste chef for Ecco, men nu er det altså Steen Borgholm, der skal drive milliardforretningen fra konoret i Sønderjylland.

Dieter Kasprzak vil fremover have sit fokus rettet mod Eccos design- og produktudvikling. Han vil desuden fortsætter i Eccos hovedbestyrelse.