Familien bag Tysklands svar på Matas bliver idømt fængsel

Den tyske Schlecker-familie stod bag en butiksgigant med 50.000 ansatte, men i 2012 gik virksomheden konkurs. Nu er far, søn og datter blevet idømt betinget og ubetinget fængsel.

Meike Schlecker (tv), Lars Schlecker (midten) og Anton Schlecker (th) forlader retten i Stuttgart mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL KOPATSCH

Det er gået støt ned ad bakke for Anton Schlecker og hans to børn, Meike og Lars.

Da familiens detailimperium var på toppen, talte deres virksomhed 50.000 ansatte og 2.800 butikker, men i 2012 måtte de dreje nøglen om.

Nu er det endt med fængselsstraffe til familien bag, der er dømt for at have drænet virksomheden for millioner af euro op til konkurset på aktionærernes bekostning.

Schelcker-kæden solgte primært husholdningsartikler og produkter inden for personlig pleje og mindede om de danske Matas og Normal-butikker.

Den tyske virksomhed forsøgte da også at få succes på det danske marked mellem 2004 og 2008, men valgte efter flere år med underskud at trække sig igen.

Dommen blev afsagt mandag af retten i Stuttgart i Tyskland, skriver en række internationale medier i dag.

I Tyskland kan det give op til 10 års fængsel at fjerne værdier fra en virksomhed, som står på kanten af konkurs.

Selv om familien ikke har fået den størst mulige straf, er det ikke milde domme, den tidligere miliardær-familie er blevet idømt.

Datteren Meike er blevet idømt fængselsstraf på to og ni måneder, mens sønnen Lars slipper med en måned mindre i brummen.

Anton Schlecker selv slipper med en dom på to års betinget fængsel og en bøde på omkring 400.000 kroner.

»Han vidste, at selskabet havde nåede enden, men han håbede fortsat,« lød det ifølge New York Times fra dommer Roderich Martis mandag.

Børnene Lars og Meiki drev selv logistikfirmaet LDG, som ifølge anklagen var den virksomhed, der blev brugt til at føre store summer ud af Schlecker-kæden.