Familieejet foderproducent vinder regionssejr i vækstdyst

Det er tredje generation, der står ved roret i årets vinder i Entrepreneur of the Years syd- og sønderjyske konkurrenceregion.

Fra venstre: Henrik Holst Elstrøm, erhvervskundedirektør, vækstfonden og medlem af den regionale jury for EY Entrepreneur Of The Year, Carsten Jørgensen, CFO, Aller Aqua A/S. Henrik T Halken, COO, Aller Aqua A/S. Poul Brændekilde, afdelingsdirektør, Jyske Bank
Læs mere
Fold sammen

Eksporteventyr kan være udfordrende. Specielt når man satser på nichemarkeder som f.eks. Zambia eller Egypten. Det skræmmer dog ikke Aller Aquq A/S. Fiskefoder-producenten fortsætter ufortrødent med at sælge til nye markeder, og det er en af årsagerne til, at Christiansfeld-virksomheden tirsdag aften er blevet kåret til Entrepreneur of the Year i den syd- og sønderjyske konkurrenceregion.

Aller Aqua er en familieejet virksomhed, hvor det nu er tredje generation, der sætter vækstkursen. Virksomheden har cirka 340 ansatte, og seneste årsrapport vidnede om en omsætning på knap en milliard kroner og en solid bundlinje på 53 millioner kroner.

Aller Aqua er vokset stabilt de seneste år, og væksten har været drevet af dens eksportfokus, hvor den f.eks. sender avanceret fiskefoder til lande, som har brug for foder med specielle egenskaber. Det er f.eks. foder, der kan modvirke lakselus. Den slags er nordmændene glade for.

Den innovative instilling til feltet og det eksportfokus, som Aller Aqua har, har vejet tungt i juryens beslutning, fortæller Kristian Stidsen, partner i EY og ansvarlig for region Syd- og Sønderjylland i EY Entrepreneur Of The Year. Men det handler også om, at Christiansfeld-virksomheden har fokus på bæredygtighed.

»Den regionale jury hæfter sig ved, at Aller Aqua arbejder med bæredygtighed i forhold til at brødføde en voksende verdensbefolkning, sælger til over 70 lande og investerer og samarbejder også på svære markeder,« siger han i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»Aller Aqua er et godt fyrtårn for Danmark, og virksomhedens aktiviteter har en god sammenhæng til mange af FNs 17 verdensmål – samtidig er det en god forretning i vækst.«

Juryen har også lagt vægt på, at de danske krav til fødevarer og sikkerhed samt skrappe danske miljøkrav er afspejlet i produkterne. Det er alt i alt en snusfornuftigt og ansvarlig tilgang til salg i andre lande, der måske ikke bekymrer sig så meget om bæredygtighed.

Hvert år kårer EY Danmarks bedste vækstskaber. I år består flere syd- og sønderjyske virksomheder adgangskravet til konkurrencen. 219 vækstvirksomheder har i år kvalificeret sig, hvilket er hele 18 pct. flere end sidste år. Det er samtidig den største regionale stigning i årets konkurrence.

Udviklingen glæder EY regionale konkurrenceansvarlige, Kristian Stidsen.

»Det er rigtig godt at se, at region Syd- og Sønderjylland holder de gode takter, og at vi bliver ved med at se en stigning i antallet af virksomheder i god vækst. Igen i år er mange stærke virksomheder kvalificeret i konkurrencen. Bag dem alle står gode ideer og stærke produkter, der sikrer vækst – også uden for Danmarks grænser,« siger han og tilføjer:

»Årets vinder i regionen er et godt eksempel på en familieejet virksomhed, etableret i 1910 og nu i tredje generation, der er lykkedes med at etablere samarbejder og eksport langt uden for hjemmemarkedet og senest er på vej med opstart i Kina.«

Årets Entrepreneur of the Year i er fuld gang. Onsdag tager konkurrencen et sving østpå og kårer dystens Sjællandske vinder. Berlingske er mediepartner på konkurrencen, så følg med på Business.dk, hvis du vil se, hvem der løber med sejren i de sidste to regionale heats. Den nationale finale finder sted den 30. november i København.