Familieejet byggemarkedskæde på islandsk opkøb

Bygma-kæden har købt 16 byggemarkeder med 450 ansatte på vulkanøen.

Peter Christiansen er anden generation i byggemarkedskæden Bygma, som nu køber stort op på Island. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkvifoto af Jonas Vandall Ørtvig
Få dage efter at have varslet nordisk ekspansion over for Berlingske Business melder den familieejede Bygma-koncern om et stort opkøb på Island.

Her har kæden med 65 byggemarkeder og 1.600 ansatte i Danmark og Sverige samt på Færøerne overtaget alle aktiver, passiver og ansatte i Húsasmiðjan, der omfatter 16 byggemarkeder og dertil havecentre over det meste af Island.

"Vi ser mange positive fællestræk mellem Húsasmiðjan og Bygma – både i forhold til forretningsfilosofien og til virksomhedskulturen. Samtidig spiller købet af Húsasmiðjan en vigtig rolle i udfyldelsen af Bygmas strategi, hvor vi tilstræber at være repræsenteret i alle de nordiske lande. Vi ser derfor meget frem til at blive en aktiv medspiller på Island," udtaler Bygma i en pressemeddelelse.

Så sent som torsdag i sidste uge udtalte administrerende direktør Peter Christiansen til Berlingske Business, at det danske marked ikke tegner lovende, og "derfor er vi også klar til at fortsætte vores ekspansion i Sverige og i det øvrige Norden".

Det seneste par år har Bygma købt flere byggemarkeder i Sverige samt på Lolland og Fyn. Målgrupperne er dels håndværkere og professionelle byggefolk, dels gør-det-selv-segmentet.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om ejendomme, byggeri og anlæg

Virksomheden er grundlagt i 1952 af familien Christiansen og venter i år at omsætte for cirka 4,5 milliarder kroner.

Læs også: Trængte byggemarkeder sultne efter danskernes sparegrise


Blandt de hjemlige konkurrenter er britiske Wolseley med kæderne Silvan og Stark, franske St. Gobain med Optimera og Brdr. Dahl, schweiziske Bauhaus samt den forhandlerejede XL Byg-kæde.

Læs også: Tre års nedtur for Bauhaus