Familieejet byggekæde i femte opkøb på et år

Bygma-koncernen overtager to byggemarkeder på Amager - det er opkøb nummer fem på godt et år.

Byggemarkeds- og trælastkoncernen Bygma med direktør Peter Christiansen i spidsen har endnu en gang været på opkøb - denne gang på Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto af Jonas Vandall Ørtvig
Få dage før jul var den familieejede byggemarkedskoncern Bygma på storindkøb på Island - nu har den overtaget to kendte forretninger på Amager, ACS Trælast med godt 50 ansatte og et årligt salg omkring 80 millioner kroner.

Det er Bygmas femte opkøb på kun lidt over et år: Siden december 2010 har koncernen også luftet checkhæftet på Lolland og Fyn samt i Sverige. Opkøbet på Island var det klart største - her overtog Bygma 16 byggemarkeder og 450 ansatte.

Læs også: Familieejet byggemarkedskæde på islandsk opkøb

Familiekoncern med vækstplaner


Bygma er grundlagt i 1952 af familien Christiansen og har i dag omkring 2.000 ansatte, som sælger for omtrent fem milliarder kroner om året.

Målgrupperne er dels håndværkere og professionelle byggefolk, dels gør-det-selv-segmentet.

Bliv tilmeldt Berlingske Business-nyhedsbrev om byggeri, anlæg og ejendomme

I december vurderede administrerende direktør Peter Christiansen over for Berlingske Business, at det danske marked ikke tegner lovende, og derfor har Bygma især kig på muligheder for "fortsat ekspansion i Sverige og i det øvrige Norden".

Læs også: Trængte byggemarkeder sultne efter danskernes sparegriseBlandt de hjemlige konkurrenter til Bygma er britiske Wolseley med kæderne Silvan og Stark, franske St. Gobain med Optimera og Brdr. Dahl, schweiziske Bauhaus samt den forhandlerejede XL Byg-kæde.

Læs også: Tre års nedtur for Bauhaus