Familiedrama: Lego-milliardær lukker nevøens fabrik

Kjeld Kirk, ejer af Lego, har købt og lukket sin nevøs virksomhed, som ellers var klar til at sende et nyt byggeklodskoncept på markedet i begyndelsen af i år.

Ejeren af Lego, Kjeld Kirk Kristiansen har købt og efterfølgende lukket nevøens virksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lanceringen var lige på trapperne, men Anders Kirk Johansens byggeklods koncept Modulex Bricks blev lukket ned, før det blev virkelighed.

Ifølge Dagbladet Børsen har Kjeld Kirk, Anders Kirk Johansens onkel, ejer af Lego og Danmarks rigeste, købt hele konceptet og lukket foretagendet ned.

Der er ingen forklaringer på det spektakulære opkøb fra Legos side, og heller ikke Anders Kirk Johansen, som har arbejdet på konceptet i et år, vil kommentere sagen.

»Jeg har solgt det til Lego,« lyder det kortfattet fra Anders Kirk Johansen til Børsen.

Lego lancerede Modulex Bricks i 1966, men har ikke været produceret i mange år. I 2014 købte Anders Kirk Johansen rettighederne til at relancere det tidligere Lego-varemærke.

Brikkerne henvender sig til professionelle brugere som arkitekter og produktionsplanlæggere, som blandt andet bruger klodserne til planlægningsværktøj. Og der var interesse for produktet.

I hvert fald nåede en Facebook-side på det år, hvor Anders Kirk Johansen arbejdede på projektet en fanskare på 10.000 personer.

Men den 7. januar fik vennerne på Facebook en opdatering med beskeden om, at Lego Juris, som er en del af Kirk Kristiansen-familiens pengetank Kirkbi, »efter gensidig aftale« havde opkøbt Modulex Bricks.

Familien bag Lego vil beholde rettighederne, og Modulex Bricks er - indtil videre - fortsat historie.