Familie holder stadig fast i H+H

Hovedaktionæren Kresten Andersen Bergsøe nægter at opgive kontrollen med gasproducenten H+H selvom Danske Bank presser på for ændringer i den gældsplagede virksomhed.

Læs mere
Fold sammen
Gælden lyder på en lille milliard. Men selvom Danske Bank har lagt et pres på gasproducenten H+H for ændringer i ejerstrukturen, nægter hovedaktionæren Kresten Bergsøe Andersen og familien bag virksomheden at slippe kontrollen med selskabet, skriver Dagbladet Børsen.

Sammen med sin mor Annemette Andersen sidder han på 52 procent af A-aktierne. På den anden side af ejerkredsen sidder Enkefru Plums Støttefond på 48 procent af aktierne med advokaten Christian Harlang i front.

Nej tak
I forbindelse med en nedjustering i sidste uge kom det frem, at alle muligheder for at skaffe ny kapital til virksomheden bliver overvejet. Selvom det ifølge Dagbladet Børsens kilder kan ende med et salg af hele H+H, afviser hovedaktionæren at opgive kontrollen.

”Jeg er så pissetræt af at svare på det spørgsmål. Nej, vi er ikke interesserede i at sælge, og det har vi aldrig været,” siger Kresten Andersen Bergsøe til Dagbladet Børsen.

Kontakt fra konkurrenter
Han mener, at familien stadig har råd til at sige nej til et frasalg, selvom alt omkring kapital- og ejerstrukturen bliver overvejet i øjeblikket.

Storaktionærerne LD og ATP har allerede meldt ud, at de ikke ønsker at skyde nye penge i virksomheden med mindre familiens kontrol med selskabet bliver løsnet, og at man helt dropper A- og B-strukturen.

Ifølge Dagbladet Børsens oplysninger er H+H i det seneste halve år blevet kontaktet af flere konkurrenter med henblik på et salg af hele eller dele af H+H. Deriblandt den tyske rival Xella.