Falske toner truer TDCs musiktjeneste

TDC og kunstnerorganisationen Koda kan ikke blive enige om, hvad der skal betales for Danmarks største musiktjeneste, når aftalen udløber på torsdag. I værste fald kan stikket blive trukket ud.

Efter intense møder torsdag og fredag om betalingen for TDC Play, som alle TDC-kunder gratis kan hente og høre på en computer eller en mobiltelefon, så længe de forbliver TDC-kunder, valgte TDC at sende sagen i Ophavsretsnævnet.

»Vi har besluttet at spørge nævnet om, hvad den rigtige betaling til Koda vil være. I andre lande tager man andre beløb for tilsvarende tjenester. Der er nogle millioner kroners forskel,« siger direktør for TDC Privat, Jesper Theill Eriksen.

Han understreger, at forhandlingerne fortsætter sideløbende, og at TDC og pladeselskaberne allerede er enige om den del af betalingen.

»Jeg har klare forventninger om, at alle har en interesse i at fortsætte Play, men vi kan naturligvis kun levere musikken, hvis ingen protesterer eller går rettens vej. Jeg vil dog blive meget overrasket over, hvis vi ikke fortsætter efter på torsdag,« siger han.

Initiativet med at give ubegrænset adgang til musik i digital form fra alle de store danske og udenlandske pladeselskaber skaffede TDC verdensberømmelse. Det var første gang, at nogen forsøgte at »sælge« musik på den måde. TDC har ikke lagt skjul på, at Play har været med til både at holde på nuværende kunder og skaffe mange nye.

TDC betaler ifølge Koda selv 40-50 millioner kroner til Koda over to år med et fast beløb pr. måned baseret på antallet af hentede numre, der udløser 21 øre pr. stk. Koda tjente før Play-aftalen med TDC under 10 millioner kroner årligt på onlinesalg af musik. Nu tjener Koda alene på TDC Play 20 millioner kroner.

TDC Play åbnede 1. april 2008.