Falsk Apple-fabrik opdaget i Kina

En kinesisk fabrik har produceret 41.000 falske iPhones. Politiet har anholdt ni personer.

Foto: JUSTIN SULLIVAN. Mere end 41.000 iPhones er blevet produceret på den falske fabrik.
Læs mere
Fold sammen

Et kinesisk ægtepar har siden årsskiftet tjent styrtende på at sælge falske iPhones til hele verden. Det skriver Wall Street Journal.

På en fabrik lidt nord for Beijing har mere end 100 ansatte pakket brugte og falske iPhones ned i Apple-lignende emballage og eksporteret dem til hele verden. Fabrikken ligger i et travlt industriområde, og den hemmelige produktion har været forklædt som en ordinær elektronikfabrik. Da det kinesiske politi ransagede adressen fandt de seks samlebånd og mere én million dele til telefoner.

I alt menes fabrikken at have produceret falske 41.000 falske iPhones samt andre Apple-produkter til en samlet værdi af knap 130 millioner kroner.

Det var de amerikanske myndigheder, der først fik mistanke om svindlen, da de fik fingrene i nogle af falske telefoner. Det kinesiske politi skred allerede til anholdelse i maj, men først nu har sagen nået offentlighedens lys.

I alt er ni personer anholdt, blandt andet et ægtepar i fyrrene, som politiet mistænker for at være hovedbagmændene.

Anholdelsen kommer i kølvandet på, at de kinesiske myndigheder officielt har meldt ud, at de ville stramme grebet over for producenter af kopivarer.

I 2011 blev en række fabrikker lukket i Kunming City i det sydlige Kina, efter en blogger afslørede, at de producerede falske Apple-produkter. Produkterne var så vellignende, at flere af de ansatte troede, at de arbejdede på en lovlig Apple-fabrik.