Falleret ejendomsmatador kræver milliarder i erstatning

Ejendomsinvestor Carsten Leveau gik konkurs i 2008 som følge af Roskilde Banks krak. Nu har han stævnet staten, en kendt kurator, et advokatselskab og Roskilde Banks sidste ledelse for i alt 1,9 milliarder kroner.

Carsten Leveau har stævnet blandt andet den sidste ledelse i Roskilde Bank for i alt 1,9 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2008 gik Carsten Leveau konkurs efter at have ladet to af sine selskaber og sig selv personligt kautionere for et tredje selskabs gæld i Roskilde Bank.

Han fortæller, at han aldrig fik den kredit, som han til gengæld for kautioneringen, var blevet lovet, og da Roskilde Banks krakkede i 2008, røg hans to selskaber med i faldet.

Derfor stævner han nu topkuratoren Pernille Bigaard, Roskilde Banks sidste ledelse, Finansiel Stabilitet og advokatselskabet Plesner for et historisk beløb på i alt 1,9 milliarder kroner.

Det skriver Jyllands-Posten.

De 1,9 milliarder kroner dækker over den egenkapital, Carsten Leveaus to konkursramte selskaber havde, da de gik konkurs.

"Jeg havde aldrig før kautioneret privat over for hverken Roskilde Bank eller nogen som helst andre banker. Det var fuldstændigt ekstraordinært. Og det var kun, fordi Roskilde Bank ville låne mig 140 millioner kroner og i den forbindelse forlangt sikkerhed," siger Carsten Leveau til Jyllands-Posten.

Carsten Leveau er kendt som en sky og tilbagetrukket erhvervsmand, der i en årrække var en af Norden største ejendomsinvestorer.