Faldende oliepris får BP til at skære i antal ansatte

Den britiske oliegigant BP ventes onsdag at annoncere en ny spareplan, der blandt andet vil betyde farvel til flere hundrede af selskabets medarbejdere i Storbritannien.

Den britiske oliegigant BP ventes onsdag at annoncere en ny spareplan, der blandt andet vil betyde farvel til flere hundrede af selskabets medarbejdere i Storbritannien. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er primært den drastisk faldende oliepris, der har nødvendiggjort nedskæringerne, samt de store omkostninger ved Deepwater Horizon ulykken.

Det skriver The Guardian.

Det vil særligt være blandt det administrativ personale i BP, at nedskæringerne skal hentes. Ifølge analytikere er selskabets kontorer i London, Sunbury og Aberdeen de mest oplagte kandidater til nedskæringerne.

- Olie-forretningen koncentrerer lige nu vores opmærksomhed på at gøre organisationen mere effektiv og sørge for, at den har den rette størrelse til den mindre portefølje vi har nu, udtaler en talsmand fra BP, ifølge Financial Times.

Mange af selskabets støttefunktioner til olieudvindings- og efterforskningsafddelingerne er ikke længere nødvendige, da BP har solgt aktiver fra for mere end 40 mia. dollar for at få råd til omkostningerne ved Deepwater Horizon ulykken i den mexikanske golf.

BP har i dag 50 pct. færre pipelines og 30 pct. færre brønde i forhold til for to år siden, som følge af frasalg. Olieprisen, der er faldet næsten 40 pct. siden i sommers, har også bevirket, at reduceringer i antallet af ansatte er blevet en nødvendighed i oliebranchen. BP's konkurrenter som Shell, Chevron og Statoil har alle allerede annonceret store reduktioner i antal ansatte.

BP har 84.000 ansatte på verdensplan, hvoraf de 15.000 er ansat i Storbritannien.

/ritzau/FINANS