Faldende mobilsalg presser Sony

Det globale mobilsalg falder, og dermed falder også behovet for Sonys kamerateknologi, som bl.a. Apple bruger.

Sony, som selv står bag den roste Xperia-serie af smartphonetelefoner, rammes på pengepungen af et generelt lavere mobilsalg - for konkurrenterne lægger Sonys kamerateknologi i deres telefoner. Arkivfoto: Alberto Estevez, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ALBERTO ESTEVEZ

Selv om man er kæmpe stor, er det stadig svært at sælge mobiltelefoner på verdensmarkedet, og den japanske elektronikgigant Sony melder derfor ud, at der bliver mindre overskud end ventet.

Overskuddet for det forskudte regnskabsår, som sluttede i marts, bliver 9,4 procent mindre, end Sony havde regnet med, nemlig på 290 milliarder yen eller 17,4 milliarder kroner mod de 320 milliarder yen, som det tidligere var meldt ud.

Det er et faldende salg af smartphonetelefoner på verdensplan, som slår hårdt. Det betyder nemlig samtidig, at der ikke er lige så stor efterspørgsel på Sonys kameramoduler, der selvsagt er indbygget i både Sonys og andres mobiltelefoner. Sonys kamerateknologi bruges af blandt andre Apple.

Det globale smartphonesalg ventes for første gang kun at vokse med et encifret tal i år, fordi det store skift fra almindelige telefoner til smartphones er sket, samtidig med at folk ikke skifter telefon lige så hyppigt som tidligere. Det kniber nemlig med afgørende nye funktioner, som folk tidligere har stået i kø efter, når de nyeste toptelefoner er blevet klar til salg. Der er mest tale om forbedringer af den teknologiske indmad og af allerede eksisterende funktioner.