Faldende markeder medfører nedjustering hos SBS

Bremseproducenten Scandinavian Brake Systems oplevede tilbagegang på både toplinje, drift og bundlinje i tredje kvartal 2012, fremgår det af regnskabet for perioden torsdag eftermiddag, hvori SBS også - endnu engang - må nedjustere forventningerne til hele 2012.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen i tredje kvartal landede på 241 mio. kr. mod 268 mio. kr. i samme periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) blev et plus på 10 mio. kr. i tredje kvartal mod 23 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere.

På bundlinjen medførte det et underskud på 3 mio. kr. mod et overskud på 5 mio. kr. i tredje kvartal 2011.

- Dette kan relateres til et faldende marked med svigtende afsætningskonjunkturer, primært inden for det automotive marked, skriver SBS i regnskabet.

Selskabet nedjusterer forventningerne og venter nu en omsætning på 950-975 mio. kr. og et EBITDA-resultatet på mellem 55 og 60 mio. kr. for hele 2012.

Tidligere ventede SBS en omsætning på mellem 950 og 1000 mio. kr., mens EBITDA-resultatet var forventet mellem 60 og 70 mio. kr.

Efter skat venter SBS nu et resultat på mellem 5 og 8 mio. kr. efter indregning af et udskudt skatteaktiv i fjerde kvartal. SBS nedjusterede ligeledes forventningerne i forbindelse med regnskabet for første halvår i august.

/ritzau/FINANS