Fald i passagerantallet for Københavns Lufthavn for første gang i to år

Påsken faldt tidligt i år, og det indvirker på, hvor mange passagerer der gik gennem Københavns Lufthavn i april.

Rygeområde ved Terminal 3. Reportage fra Københavns Lufthavn, der fylder 90 år d. 20/4-2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Påsken faldt tidligt i år, og det indvirker på, hvor mange passagerer der gik gennem Københavns Lufthavn i april. Antallet af passagerer faldt med 3,9 pct. - eller 85.000 passagerer - i forhold til april sidste år, oplyser lufthavnen.

- Alle de store rejsedage før påske lå i år i marts, og samtidig havde vi en usædvanlig høj passagervækst på over 17 pct. i april i fjor. Den kunne vi ikke fastholde, og tilsammen gav det et forventet og forhåbentligt kortvarigt afbræk i to års uafbrudt vækst, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, i en kommentar til faldet.

Ser man antallet af passagerer fra januar til april i år, er der dog sket en stigning på 0,1 pct. svarende til 7,5 mio. passagerer.

Europatrafikken faldt i april med 4,1 pct., den interkontinentale trafik lå 0,4 pct. under april i fjor, mens indenrigstrafikken faldt med 5,3 pct. Men da totredjedele af alle indenrigsrejsende er businessrejsende, var faldet forventet, da der ikke er mange på forretningsrejse i påskedagene.