Falcks topchef giver nye investeringer fem år til at komme i mål

Falck-koncernen har voldsom appetit på opkøb i udlandet. Men det betyder også, at der kan komme fejlopkøb eller investeringer, der tager længere tid at få op i gear.

Allan Søgaard Larsen, direktør i Falck Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen Allan Søgaard Larsen understreger over for Morgenavisen Jyllands-Posten, at Falck har en langsigtet strategi, hvor udenlandske opkøb har fem år til at komme op i gear og levere tilfredsstillende til bundlinjen i koncernen.

»Hvis vi var børsnoteret, ville det ikke gå, at der først kommer en gevinst om fem år. Men det er det perspektiv, vi arbejder ud fra nu,« siger Allan Søgaard.

Falck ejes af Lego-familiens pengetank Kirkbi samt Tryghedsgruppen og Lundbeckfonden.

Ifølge Jyllands-Posten har Falck måttet tage en stor nedskrivning på et opkøb i Sverige, ligesom også Falcks opkøb i Tyskland foreløbig skuffer.

Falck omsætter for 14 mia. kr. og har tredoblet medarbejderantallet over de senere år, bla. med opkøb i både Nordamerika og Sydamerika.

Allan Søgaard har ikke mistet modet på yderligere opkøb, selv om nogle af de foretagne foreløbig skuffer. Han vil fortsætte med både mindre og større satsninger på nye markeder, og betragter sådanne udgifter som R&D-omkostninger (forskning og udvikling) i Falck-regi.