Falck vinder ambulancekontrakt i London

Femårig aftale vil fordoble Falcks britiske ambulanceforretning.

Falck skal fra juni køre årligt 330.000 patienter til og fra hospitaler i London. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Midt i trængslerne i Danmark og med truslen om, at flere regioner vil opsige samarbejdet efter skandalesagerne, har Falck vundet en stor og vigtig aftale i London.

Der er tale om en femårig kontrakt om patienttransport i den britiske hovedstad, hvor der årligt skal køres omkring 330.000 patienter til og fra behandling på seks større hospitaler under Imperial College Healthcare. Kontrakten træder i kraft 1. juni, oplyser Falck.

Der er ikke sat beløbsstørrelse på kontrakten, men ifølge Falck vil den fordoble Falcks britiske ambulanceforretning, Falck UK Ambulance, og betyde 126 nye patienttransportkøretøjer, 237 uddannede reddere og en bagved arbejdende helpdesk.

Falck har aktiviteter i 31 lande og har flere end 32.000 medarbejdere ansat.

Falck er i modvind i Danmark efter afsløringen af ulovlige kampagnemetoder mod det konkurrerende, hollandske ambulanceselskab Bios, som vandt ambulancekontrakten med Region Syddanmark fra Falck men måtte erklære sig konkurs i 2016, da det ikke var muligt at skaffe ambulancereddere nok til at få vagtplanerne til at hænge sammen som følge af Falcks kampagne.

Bagmandspolitiet vurderer nu, om der skal rejses sag mod Falck.