Falck og arbejdsplads i unikt samarbejde

Falck, Randers Kommune og virksomheden Fyns Kran Udstyr i Randers har indgået et helt unikt samarbejde, som så vidt vides er det første af sin art her i landet.

Ove Vagn Olesen, stationsleder i Randers, håber, at modellen kan være foregangsidé for fremtidens brandslukning, skriver Randers Amtsavis.

Det bliver sværere og sværere at skaffe de frivillige brandmænd, der er grundlaget for store dele af brandslukningen i Randers Kommune. Samtidig er det et trafikalt problem at nå frem til det sydlige Randers fra Falckstationen på Hadsundvej i nord hurtigt nok, da Randersbro virker som en prop.

Disse to problemer kan være løst med den lyse idé, som Ove Vagn Olesen og afdelingsleder på Fyns Kran Udstyr, Per Amdi Jensen, fik for et godt stykke tid siden, da de tilfældigvis kom til at sidde overfor hinanden ved et møde. Fra 1. februar bliver den lyse idé vendt fra en dristig drøm til et konkret samarbejde.

I en garage hos Fyns Kran Udstyr i Randers står nu en skinnende rød brandsprøjte, og bagved hænger en række branddragter, hjelme og andet udstyr klar, så medarbejdere kan springe i det, når alarmen lyder. De får en uddannelse som brandmænd, og når uddannelsen er gennemført, vil de kunne rykke ud til alle meldinger om brande.

Kilde: Randers Amts Avis