Falck køber stort op i Tyskland

Falck fortsætter sin ekspansionsstrategi ved at købe samtlige tyske aktiviteter i landets største ambulanceselskab.

Falck-koncernen overtager knap 1000 medarbejdere og 340 køretøjer til brug for ambulancetjeneste og patienttransport for borgere i den nordlige del af Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Efter at have købt op i USA og Sydamerika de senere år, kaster Falck sig nu over det tyske marked ved at købe alle aktiviteter i landets største ambulanceselskab G.A.R.D.

Falck-koncernen overtager dermed knap 1000 medarbejdere og 340 køretøjer til brug for ambulancetjeneste og patienttransport for borgere i den nordlige del af Tyskland.

»Vores nuværende forretning i Tyskland er for lille og for ukendt i mange tyske delstater, til at vi kan vinde udbud og kontrakter i tilstrækkeligt omfang. Men med G.A.R.D. som platform får vi den lokale tilstedeværelse og den track record, som er nødvendig for at få del i væksten på dette vigtige marked lige syd for vores hjemmemarked,« siger koncernchef Allan Søgaard Larsen, Falck, i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen er det tyske marked for ambulancedrift og patienttransport med 24 milliarder kroner det største i Europa, hvoraf under 10 procent af opgaverne i dag ligger på private hænder.

En andel, der ifølge Falck ventes at vokse de kommende år.

»G.A.R.D.s ledelse og medarbejdere er effektive og har hjertet det rette sted. Derfor er G.A.R.D. den rigtige organisation for Falck at bygge videre på til fordel for både tyske borgere og myndigheder,« siger Allan Søgaard Larsen.

G.A.R.D. har siden 2009 være majoritetsaktionær i det danske ambulanceselskab Responce. Men i forbindelse med Falcks køb af G.A.R.D. overdrages majoriteten i Responce til selskabets medstifter og direktør Michael Sørensen i form af et management buyout, oplyser Falck i meddelelsen. Responce bliver således ikke en del af Falck-koncernen.